Deel dit artikel:

Cervélo Team gaat materiaal testen

Cervélo, jarenlang fietssponsor van Team CSC, verschijnt volgend seizoen met een eigen ploeg in het peloton. Voorlopig krijgt het de naam Cervélo TestTeam mee, verwijzend naar de hoofddoelstelling van het team: het ontwikkelen en optimaliseren van nieuw materiaal.


Oprichters Phil White en Gerard Vroomen van Cervélo. (foto Cervélo)
“We zijn er trots op een belangrijke rol gespeeld te hebben bij de groei van Team CSC van het veertiende tot het eerste team in de wereld ranking en de overwinning van Carlos Sastre in de Tour de France”, aldus Gerard Vroomen, de Nederlandse mede-oprichter van de Canadese fietsenfabrikant. “Het was de toewijding aan excellentie door zowel de apparatuur-sponsors en het team dat hier verantwoordelijk voor is.”

“Onze belangrijkste reden om te werken met een team is het ontwikkelen van nieuwe producten, en hoe kan dat beter dan door eigenaar van het team te zijn”, gaat Vroomen verder. “Er komt een lichte inbreng vanuit het huidige Gerolsteiner, maar eigenlijk hebben we het hier over een nieuw team dat voorlopig de werktitel Cervélo TestTeam meekrijgt. Samen met Zipp, Speedplay, Vittoria en 3T willen we dit ProContinentaal team verder uitbouwen.”