Deel dit artikel:

Castelli kleedt The Wolfpack in 2022

Opvallende transfer in koersland: Deceuninck – Quick-Step zal in 2022 voorzien worden van de wielerkledij van Castelli. Het Italiaanse merk verlaat Team Ineos en kiest voor The Wolfpack.

Heel wat veranderingen op til op het gebied van kledijsponsoring en dit op het allerhoogste niveau. Meer bepaald bij twee absolute topploegen in de WorldTour. Opmerkelijk is het feit dat de renners van Deceuninck – Quick-Step vanaf volgend jaar niet langer door het Belgische Vermarc maar door het Italiaanse Castelli zullen worden gekleed. Da’s opmerkelijk omdat Patrick Lefevere al sedert 2003 (toen met Domo-Farm Frites) beroep deed op de wielerkledij van Frans en Marc Verbeeck. Dat leek een gebeiteld sponsorverhaal maar niets is dus minder waar. Officieel is het nieuws echter nog niet maar de verwachting is dat het in de komende (Tour)weken wel het geval wordt.

Vermarc blijft weliswaar kledijsponsor van Lotto-Soudal, Sport Vlaanderen-Baloise en Cycling Team Bingoal-Pauwels Sauzen-Wallonie Bruxelles. “De breuk met Deceuninck – Quick-Step is een puur zakelijke beslissing. We moesten ons budget verdrievoudigen om aan boord te kunnen blijven”, aldus Marc Verbeeck, zaakvoerder van Vermarc. “Ik zou al onze andere projecten moeten laten schieten om Deceuninck – Quick-Step verder te kunnen blijven sponsoren. Dat kon ik niet maken. We hebben een mooie geschiedenis samen maar vanaf volgend jaar komt daar dus een eind aan.”

Dat Castelli niet langer kledijleverancier zal zijn van Team Ineos is al even opmerkelijk. Ook daar zwijgt men in alle talen wanneer we om verduidelijking vragen. “Lefevere die Vermarc na twintig jaar verlaat en Castelli dat zijn grootste partnership met Team Ineos zou staken? Kom nou?”, hield Steve Smith, de grote man bij Castelli, vorige week nog vol. En toch is het dus zo. Allicht is de verdere ontwikkeling van de ploeg Lefevere – met grotere sponsors en grotere budgetten – een verklaring voor de komst van Castelli. Vraag is wie straks de vacature bij Ineos inpalmt. Alleszins niet Vermarc, zoveel is zeker. Ook daar is nog niks officieel maar is het “een kwestie van punten en komma’s”. Wordt vervolgd.