Deel dit artikel:

Carnac probeert het opnieuw

Carnac is een bekend fietsschoenenmerk uit het verleden. Sinds drie jaar is het merk in Italiaanse handen en probeert het opnieuw voet aan de grond te krijgen. Misschien lukt dat met de nieuwe collectie.


Carnarc Attraction. (foto roel van schalen)
Aan de innovatie zal het niet liggen als het gaat om wat een schoenenmerk aan extra’s biedt ten opzichte van de concurrentie – op een overvolle schoenenmarkt. Carnac heeft een 3D-meetsysteem om een voetscan te maken. Op basis daarvan wordt een individuele leest gemaakt, waardoor je een paar perfecte maatschoenen krijgt.

Een andere mooie vinding is die van de magnetische schoensluiting. Vorig jaar al geïntroduceerd op Eurobike, maar ondertussen verder doorontwikkeld.

Op Bike Motion stond het nieuwe topmodel Attraction, dat uitgerust was met het nieuwe Magnetic Closure System. Vier krachtige magneetjes klikken de gesp vast op de sluiting waarna je met de hand eenvoudig de kartelstrip stevig kunt aantrekken. Ook de rest van de schoen is conform de eisen van vandaag: carbon zool met variabele dikte, grote geïntegreerde air-intake, superlicht microfiber bovenwerk en versterkte neus- en hielkappen voor extra bescherming.