Deel dit artikel:

Canyon geniet na van ‘goldrush’ op Super-WK

Op het Super-WK in Schotland was er helaas geen specifieke ranking voor, maar toch claimt Canyon de officieuze wereldtitel bij de fietsconstructeurs. In totaal werden er liefst twaalf gouden medailles en elf andere podiumplaatsen verzameld op Canyon-fietsen, en dat in verschillende disciplines: weg, tijdrit, MTB crosscountry, MTB crosscountry marathon, MTB downhill en het baanwielrennen.

Met meer dan tweehonderd events, waaraan meer dan 2600 atleten deelnamen, was het Super-WK in Schotland het grootste wielerevenement ooit. Aan 44 van die events namen Canyon-atleten deel, wat in totaal 23 medailles opleverde. “Daarmee zijn we officieus de nummer 1 bij de fietsconstructeurs, wat eens te meer getuigt van onze nadrukkelijke focus op innovatie en performance”, klinkt het.

In de mountainbikewedstrijden zorgden de Lux World Cup en Sender CFR voor drie gouden medailles, waaronder die van Sam Gaze in de shorttrack. Op de weg en de piste waren de Aeroad CFR en de nieuwe Speedmax CFR Track dan weer goed voor negen gouden plakken. De meest in het oog springende triomfen waren die van Mathieu van der Poel in de wegrit en die van Chloé Dygert (die input leverde bij de ontwikkeling van haar Speedmax CFR-fiets) in de individuele achtervolging op de piste en het tijdrijden bij de vrouwen. Ook de unieke dubbel van de Deen Albert Philipsen bij de junioren – goud in de wegrit én de MTB crosscountry – mocht gezien worden, net als de wereldtitel van Denemarken in de teamachtervolging. Inclusief het gravelbiken en veldrijden fietsen er nu veertien Canyon-atleten rond met een regenboogtrui.

“Het doel van ons sportsponsoringprogramma is om atleten te ondersteunen in hun queeste naar succes. De waardevolle input die ze geven, laat ons toe om onze CFR-series voortdurend te vernieuwen en te optimaliseren. Wat ons dan weer helpt om onze klanten wereldwijd de beste fietsen aan te bieden. De uitstekende resultaten van onze atleten op het Super-WK bewijzen dat deze strategie zijn vruchten afwerpt en motiveren ons des te meer om voor hen het onderste uit de kan te halen. Wordt vervolgd!” besluit Canyon-CEO Nicolas de Ros Wallace.

De officieuze medaillespiegel van de fietsconstructeurs op het voorbije Super-WK (opgesteld en aangeleverd door Canyon).