Deel dit artikel:

Cannondale en Barloworld scheiden

Cannondale maakt aan het einde van het seizoen 2007 een eind aan de samenwerking en de sponsoring van Team Barloword. De fietsenfabrikant werkte twee jaar samen met het team.


Cannondale leverde twee jaar de fietsen aan Barloworld. (foto photonews)
“Het was Cannodale die er op aandrong dat we gebruik zouden maken van de diensten van Claudio Corti en we hebben genoten van de samenwerking met hen in dit project”, aldus Chris Fisher van Barloworld. “Zij zagen dat we droomden van deelname aan de Tour de France en hebben geholpen om deze droom te verwezenlijken.”

“We zijn zeer trots op het succes dat Team Barloworld heeft gehad in de afgelopen twee jaar”, aldus Matt Mannelly, algemeen directeur en CEO van Cannondale. “Claudio heeft een geweldige teamgeest gecreërd. We wensen het team het allerbeste toe voor de komende seizoenen en we zien ze graag weer terug tijdens de races.”

Cannondale neemt ook afscheid van teammanager Corti, die reeds elf seizoenen lang aan het roer stond bij diverse, door Cannondale gesponsorde teams. Onder leiding van Corti won Cannondale dertien Tour de France-etappes en één bolletjestrui, 31 ritten en drie eindoverwinningen in de Giro en een wereldtitel op de weg.