Deel dit artikel:

Cancellara eigenaar Zwitsers profteam

Het was de twitteraccount van de Tour de Romandie die het nieuws de wereld instuurde dat exprofrenner Cancellara eigenaar wordt van een Zwitsers profteam. Tudor Pro Cycling bouwt verder op het continentale Swiss Racing Academy en mikt op deelname aan de Ronde van Romandië en de Ronde van Zwitserland volgend jaar.

Fabian Cancellara, die talrijke klassieke races won en viervoudig wereldkampioen en dubbel olympisch kampioen tijdrijden werd, komt nu dus met de ambitie om een Zwitsers profteam uit de grond te stampen. Het team zou voortbouwen op het continentale Swiss Racing Academy dat als sponsor het Zwitserse luxehorlogemerk Tudor zal krijgen.

Het opleidingsteam blijft wel behouden om Zwitsers talent op te sporen en te begeleiden. Cancellara was eerder al aan de slag als mentor bij Swiss Racing Academy. Nu krijgt de 41-jarige kampioen daar dus de leiding én wordt hij eigenaar van profteam Tudor Pro Cycling. Op 15 mei zal de ploeg in zwarte uitrusting met Parijs-Roubaix voor beloften zijn eerste wedstrijd rijden.

Het ambitieuze team mikt in 2023 al op deelname aan de Ronde van Romandië en de Ronde van Zwitserland. Het jaar daarop mikken ze op de meest prestigieuze koersen in de wereld. Benieuwd of Cancellara in de toekomst ook als eigenaar van een wielerploeg aan het feest zal zijn in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix…