Deel dit artikel:

Campenaerts terug bij Lotto

Na tussenstops bij NTT en Qhubeka zal Victor Campenaerts het nieuwe wielerseizoen beginnen terug bij het team waarin hij tijdritsuccessen kende en werelduurrecordhouder werd. De 29-jarige Antwerpenaar tekende bij Lotto-Soudal voor 3 jaar. Hij hoopt er zijn succesvolle omscholing van tijdrijder naar aanvaller verder te zetten.

Victor Campenaerts was naar eigen zeggen gecharmeerd dooor de interesse van verschillende teams maar werd overtuigd door het interessante project en de duidelijke ambities van Lotto Soudal.

“Ik voelde meteen vertrouwen en het is natuurlijk ook fijn dat ik naast enkele renners ook nog veel stafleden goed ken. Ik kijk er dan ook echt naar uit om mijn steentje bij te dragen in de attractieve manier van koersen van Lotto Soudal, het is echt ‘exciting’! Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen twee jaar bij Team Qhubeka. Het is meer dan een wielerteam. Het goede doel dat verbonden is aan de ploeg – kinderen via de fiets een kans geven op betere educatie – zal ik voor altijd een warm hart toedragen.”

Ook algemeen manager van de Lotto-Soudal wielerploeg, John Lelangue, is blij met de terugkeer van Campenaerts.

“Met Victor Campenaerts versterken we onze kern met een enorm complete renner. Dit seizoen maakte hij echt indruk in zowel de eendagsklassiekers als rittenwedstrijden. Zijn aanvallende manier van koersen legde hem met onder meer ritwinst in de Giro en een derde plaats in de eindstand van de Benelux Tour geen windeieren. Victor gelooft in het Lotto Soudal-project en past bovendien perfect binnen het team.”

Bij Lotto-Soudal wil Campenaerts vooral scoren – met aanvallend koersen – in de voorjaarsklassiekers. Hij mikt daarvoor nog niet meteen op de Ronde, maar wil eerst meer inhoud kweken en zal zich daarom eerst richten op de semiklassiekers en kortere rittenwedstrijden. Daarnaast wil hij ook zijn ruime ervaring op vlak van tijdrijden delen met de youngsters binnen het team.