Deel dit artikel:

Camelback lanceert nieuw pluimgewicht

De nieuwste creatie van drinksystemenspecialist Camelbak is het type Charge LR. Deze ultra lichte drinkrugzak laat de fietser toe om zijn drank op de meest comfortabele manier mee te dragen.

Hiervoor is dit Camelbak model van een lumbar Antidote drankreservoir voorzien. Bij de Charge LR situeert het lumbar reservoir zich ter hoogte van de heupen waardoor de stabiliteit gewaarborgd wordt. Zo worden ook de bewegingen van het bovenlichaam niet gehinderd.

Voor een optimale positionering van deze Camelbak Charge LR kan de sluitband die zich ter hoogte van het borstbeen bevindt op ieders maat aangepast worden. Deze afstelling is enkel bij het eerste gebruik nodig waardoor het harnas steeds automatisch op de gewenste plaats terugkomt.

Het comfortabele Exoskeleton achterpaneel van de rugzak zorgt voor voldoende ventilatie. Door gebruik te maken van voorgevormd EVA schuim biedt de achterwand van de Charge LR ruimte en steun zonder dat deze Camelbak een zware last vormt. Voor het opbergen van kleine benodigdheden zijn de zijkanten van dit Camelbak model van geïntegreerde opbergzakjes voorzien.

De Charge LR weegt 460 gram, heeft een reservoir van twee liter en een opbergruimte van 7 liter. Hij is verkrijgbaar in de kleuren blauw en zwart en moet 109,95 euro kosten.