Bovenop de bovenbuis zien we de stripfiguur die we altijd associëren met Evans: Kuifje. Volgens de Australiër is Kuifje de “enige fietser die een ingelijste afbeelding op de muur van zijn slaapkamer krijgt”. Op de achterbrug staan grottekeningen van Aboriginals, gezien Evans zich identificeert met die cultuur. Hij groeide op dicht bij een nederzetting. Drie tribalcirkels staan symbool voor de drie belangrijkste fases in het leven van Evans tot nu: de liefde voor het fietsen ontdekken in zijn jeugd, profrenner worden en een nieuw hoofdstuk beginnen na het wielrennen.
Op de bovenbuis staan de woorden ‘forever grateful’ als een teken van appreciatie voor het wielrennen. De Australische vlag vinden we op de voorvork – Evans is trots op zijn afkomst. De gouden streep op de schuine buis staat voor Evans’ succes als wereldkampioen in Mendrisio.
Toen hij zijn nieuwe BMC kreeg, reageerde Evans: “Zelfs na 20 jaar profwielrennen hou ik er nog steeds van om een nieuwe fiets te krijgen. Het is elke keer net Kerstmis – moeilijk te geloven, maar zo is het! Desondanks, in heel mijn tijd als renner ging het altijd om het fietsen zelf. Een speciale fiets krijgen voor mijn laatste week als profrenner maakt het allemaal nog specialer. De fiets reflecteert mijn eigen opvoeding. We koersen hier in Australië en het is een erg Australisch getinte fiets, met een Europese invloed en ook met Kuifje op de bovenbuis. Ik ben heel dankbaar voor alles wat de tweewieler mij heeft geschonken. Iets speciaals werkt altijd motiverend en het zou me plezier doen om de fiets vooraan in de koers te tonen. Maar we zullen zien!”
David Zurcher, BMC Switzerland Chief Executive Officer, wou Evans iets moois geven. Na deelname aan zijn eigen event, de Cadel Evans Great Ocean Road Race, wordt hij een ambassadeur voor BMC. “Deze Teammachine is een cadeau, een dankjewel van BMC en de ploeg voor zijn bijdrage aan de sport en ons bedrijf. Zijn vastberadenheid en toewijding is een inspiratie.”