Deel dit artikel:

Cadeautip: Koerskalender 2023

Voor het derde jaar op rij is de Koerskalender er! De scheurkalender 2023 brengt grote en kleine histories, opvallende cijfers, straffe records en bijzondere prestaties. Auteur Geert Vandenbon nam daarnaast in zijn kalender ook de koersagenda van het komende wielerseizoen op.

Koerskalender biedt 365 dagen lang toevalligheden en absurditeiten uit de wielerwereld, pittige quotes, wist-je-datjes, anekdotes en mijlpalen. Je leest blaadje per blaadje over kampioenen en illustere onbekenden, over trendsetters en meelopers, vaste waarden in de koers en winnaars voor één dag, uit de oude en nieuwe doos. Ook monumenten, grote klassiekers en monsterhellingen, of illuster onbekende koersjes en vergeten berg- en gravelpaadjes passeren de revue.

Een bloemlezing:

  • Wist je dat Nairo Quintana elke dag 16 km naar school moest fietsen, ’s morgens 500 hoogtemeters naar beneden, ’s avonds weer bergop.
  • Wist je dat het begrip Koninginnerit is afgeleid van ‘Etape de la Reine’, waarmee een reis van de Franse koningin werd benoemd – met het hele gevolg – van zodra er één overnachting kwam bij kijken.
  • Wist je dat het wereldrecord zonder handen fietsen 37,4 km bedraagt?
  • Wist je dat de Poolse kampioen Zenon Jaskula al wel eens glas durfde verorberen?
  • Wist je dat Marcel Kint, net voor de Tweede Wereldoorlog, het startgeld voor een criterium in Italië in het frame van zijn koersfiets de grens over smokkelde?

Verleden, heden en toekomst van de koers komen samen in de Koerskalender 2023 want ook de koersagenda van het komende seizoen – onder enig voorbehoud – is opgenomen.

Meer info vind je hier.