Deel dit artikel:

Bryton vernieuwt met goedkope Rider 330 en 530

Bryton speelt al enkele jaren mee in het kleine wereldje van fietsnavigatie en wil die plek nog verstevigen. Daarom breidt de Taiwanese fabrikant zijn collectie uit met twee nieuwe, verbeterde modellen: de Rider 330 en 530.

De tijd dat Garmin een monopolie had in de wereld van fietsgps’en is voorbij. Met Mio, Bryton en Teasi zijn er enkele sterke concurrenten op de markt gesprongen. Dat bredere aanbod speelt steeds meer in het voordeel van de consumenten die vaker hun simpele fietscomputers vervangen door gesofisticeerde modellen. De nieuwe Bryton Rider 330 en Rider 530 mag je zeker en vast tot die groep rekenen.

Nieuwe routemogelijkheden

De belangrijkste feature van de nieuwe toestellen is de verbeterde routemodule. Zo kun je nu ritjes maken aan de hand van vorige activiteiten en via je smartphone met de Plan Trip-functie in de nieuwe Bryton App. Daarnaast is het ook mogelijk om .GPX-bestanden te downloaden van andere websites en die te uploaden naar je Bryton. Met deze brede waaier aan mogelijkheden moet je al goed je best doen om nog verloren te rijden.

Rider 330

De Rider 330 heeft een 1,8 inch-scherm waar je acht datavelden tegelijk op kunt zien. Daarbij heeft dit model ook ANT+ connectiviteit – om al je sensoren te verbinden -, Bluetooth LE en Wifi om je recente activiteiten snel te kunnen uploaden. Tenslotte voegt Bryton nog de broodkruimel-navigatie toe met een digitaal kompas voor de turn-to-turn Follow Track-functie. Zo vind je na een rondje verkennen op onbekend terrein steeds de weg terug naar huis zoals Hans en Grietje je voordeden in het sprookje. Dat brengt het totaal aantal mogelijkheden van de Rider 330 op meer dan 72. Inclusief snelheid, kracht, cadans, hartslag, afstand, temperatuur, hoogte en veel meer.

Kortom, de Bryton Rider 330 is ideaal voor mountainbikers die graag op verkenning gaan. Zeker dankzij de uitstekende batterij die het tot 36 uur kan volhouden. De Rider 330 zou scherp geprijsd worden rond de 114 euro.

Rider 530

De grotere broer van de nieuwe Rider 330 is de Rider 530. Het scherm is 2,6 inch groot waardoor er 12 datavelden tegelijk zichtbaar zijn. Ook bij dit model hebben de Taiwanezen uiteraard ANT+, Bluetooth LE, Wifi en dezelfde overige functies voorzien. Het enige voordeel van de Rider 530 is het grote scherm dat duidelijker leesbaar is. Daarvoor boet je wel drie uur batterijduur in waardoor hij met één laadbeurt tot 33 uur kan meegaan. De Bryton Rider 530 zal iets minder dan 160 euro kosten.

Met deze zachte prijskaartjes mikt Bryton duidelijk op prijsbewuste kopers die opzoek zijn naar een simpel te bedienen en uitgebreide fietsgps. Zeker een meerwaarde voor de wielermarkt! Wanneer de toestellen op de markt verschijnen is nog niet bekend.

wordt

Eerste vernieuwde editie verschijnt op 17 februari!