Deel dit artikel:

Broertjes Velits tekenen voor Sidi

Niet alleen op de transfermarkt van ploegen zijn het drukke tijden, ook qua materiaal verschuift het een en ander. De Slovaakse tweelingbroers Peter en Martin Velits rijden in 2011 op Sidi schoenen.


Slovakije manifesteert zich steeds nadrukkelijker in het profpeloton. Twee broederkoppels maken naam en Sidi merkte dat ook al op.

Nadat de Italiaanse schoenenfabrikant onlangs al de broers Peter en Juraj Sagan van Team Liquigas-Doimo van het nodige nieuwe schoeisel voorzag, was het deze week de beurt aan hun landgenoten, de tweelingbroers Peter en Martin Velits, om op het hoofdkwartier in Maser schoenen te passen en op de foto te gaan.

Manager Tony Rominger – zelf ook ooit nog behoorlijk succesvol met Sidi’s aan zijn voeten – vergezelde hen.

De Velits-broers rijden voor Team HTC-Columbia en gaan hun derde seizoen bij de profs tegemoet. Martin Velits is nationaal kampioen tijdrijden, Peter won een rit in de Vuelta en eindigde als derde in de eindstand.

De Slovaken zullen de beschikking krijgen over de modellen Ergo 2 Carbon Lite en Genius 6.6 Carbon Lite, het beste wat men in Treviso te bieden heeft.