Deel dit artikel:

Brit rijdt klassiekers op hoge bi

De Londenaar Joff Summerfield steekt het Kanaal over om hier met zijn hoge bi deel te nemen aan de voorjaarsklassiekers ter promotie van de Tourdoortocht in Londen. Eerder reed hij met zijn 'Penny Farthing' al rond de wereld.

De Tour de France komt op 7 juli 2014 aan in Londen, maar de 46-jarige Joff Summerfield onderneemt eerst nog een grotere uitdaging. In 2006 werd hij nog de tweede mens die erin slaagde met een Penny Farthing (hoge bi) de wereld rond te fietsen, naar het voorbeeld van zijn landgenoot Thomas Stevens in 1884. Hij deed er tweeëneenhalf jaar over om 23 landen en vier continenten te doorkruisen. Hij deed dat met een hoge bi die hij zelf had gebouwd.

Nu gooit Summerfield het over een andere boeg en gaat hij de recreantenversies van de Ronde van Vlaanderen, Paris-Roubaix en Liège-Bastogne-Liège betwisten. Niet toevallig behoren die tot de Skoda Classic Challenge.

Summerfield: “De bekende kasseien en hellingen van die Europese klassiekers zullen een echte beproeving zijn en zullen ons, mijn Penny Farthing en ikzelf, tot onze limieten pushen. Ik kan niet wachten om de uitdaging van die routes te ontdekken en onderweg kennis te maken met een aantal profrenners. De Tour de France in Londen een viering van het fietsen zijn. Ik ben trots dat ik mijn steentje kan bijdragen, anderen te inspireren en de mensen uit te nodigen om deze zomer in onze hoofdstad de top van het wielrennen aan het werk te zien op de bekende wegen en misschien nog een stap verder te gaan door dezelfde weg als de profs af te leggen in de RideLondon-rit (op 10 augustus).”

Trouwens, wie een foto van Joff op zijn hoge bi, van zichzelf met ons bord van de Tour of van zichzelf op de fiets doorstuurt via Twitter naar @visitlondon of met de hashtag #letourinlondon, of via de site www.visitlondon.com/letourinlondon, kan een reis naar Londen winnen om de derde Touretappe bij te wonen.
Kijk dus maar goed uit als je hem zaterdag ziet passeren tijdens de Ronde van Vlaanderen Cyclo!