Deel dit artikel:

Bordspel garandeert uren koersplezier

Een van de leukere nieuwe Kickstart-projecten die vlotjes genoeg geld inzamelde om op de markt te kunnen komen, is het bordspel Cycling Party. Het ziet er allesbehalve saai uit.

Cycling Party is een gezelschapsspel dat de opwinding van het wielrennen wil verbinden met strategiespellen. Je moet je eigen wielerploeg leiden en sturen, je koersstrategie kiezen en de beste kansen zoeken door te profiteren van situaties.

Er zijn drie spelniveaus naargelang de ervaring van de spelers: junior, senior en master. Als junior leer je de basissituaties van de koers: pelotons, ontsnappingen, klimmen. Als senior moet je verschillende eigenschappen van de rensers beheren: klimmers, rouleurs, knechten, … Het masterniveau is het meest complete en aantrekkelijke van het spel. Je creëert een rittenkoers met hulp van de spelsoftware en speelt met talrijke mogelijkheden en prijzen. Het parcours kun je trouwens zelf zo lang maken als je wil dankzij de zeshoekige stukken die je kunt combineren op tal van manieren.

Het project staat sinds 23 oktober online op Kickstarter, waar ondernemers en uitvinders op zoek gaan naar de nodige fondsen om hun dromen te laten uitkomen. Het project bereikte in slechts 48 uur al de benodigde limiet om het spel uit te kunnen brengen, wat betekent dat we binnenkort met zijn allen kunnen koersen met Cycling Party.