Deel dit artikel:

Bordeaux-Paris: Wauters en Waes achterna

Zelf 610km overbruggen tussen Bordeaux en Parijs? Wauters en Waes deden het, velen keken met ongeloof toe. Ga zelf ook de uitdaging aan in de meest extreme cyclosportieve van West-Europa op 31 mei en 1 juni.

De oudste, de langste, de meeste unieke ééndagskoers is terug van weggeweest. Een avontuur van 610 kilometer tussen Bordeaux en Parijs, van de oceaan naar de Eiffeltoren doorheen “La douce France”. Een sportieve uitdaging die enkele grote tenoren uit het wielrennen hebben groot gemaakt (Bobet, Anquetil, Van Springel), maar ook één die vele anderen heeft afgeschrikt.

Durf jij de Ultra Cycling Challenge aan?


Van Bordeaux naar Parijs moet er een afstand van 610 km overbrugd worden, waarvan 4000m bergop! Van een uitdaging gesproken. Het is dus in dit geval: jij vs jezelf! Of toch niet helemaal. Afhankelijk van de formule die je kiest, rij je de tocht alleen (of uiteraard met vrienden) of als een aflossing met twee en kies je minder dan 32 uur (zaterdag-zondag en gechronometreerd) of minder dan 60 uur (van vrijdagaochtend tot uiterlijk zondagavond, niet-gechronometreerd).

Op het parcours zijn 7 tussenpunten voorzien – ongeveer elke 90 kilometer – met bevoorrading, medische assistentie en comfortzone. Je rijdt ook rond met een chip zodat fans en volgers je toch kunnen volgen. En zo ben je dus uiteindelijk alles behalve alleen onderweg!