Deel dit artikel:

Boonen herneemt … tussen de toeristen

Tom Boonen komt dit weekend terug in actie. Niet in Parijs-Brussel, zoals oorspronkelijk gepland, maar wel in de Innergetic Pijl, een fietshappening voor recreanten in Tielt.


Wie samen met Boonen wil fietsen moet zondag afzakken naar de Tielt. (foto belga)
Op de Innergetic Pijl kunnen wielertoeristen zondag kiezen voor tochten van 25, 50 of 90 km. Het is niet denkbeeldig dat Boonen en zijn ploegmaats Kurt Hovelijnck en Frederique Robert voor de langste afstand kiezen.

Het is trouwens niet onlogisch dat Boonen uitgerekend voor de Innergetic Pijl kiest. Innergetic is immers één van de sponsors van het Quick Step Cycling Team en de organisatoren van de fietstocht zullen maar wat blij zijn met de extra aandacht en deelnemers die ze zullen krijgen. De opbrengst van de tocht gaat trouwens naar het TVDK, het Tielts Vormings- en Documentatiecentrum tegen Kanker.

BOONEN: ‘PIJN LIJKT VERDWENEN’

“De voorbije dagen heb ik voortdurend en goed getraind”, aldus Boonen. “De knie bezorgt me geen last meer en de pijn lijkt verdwenen. Ik moet wel nog oppassen, maar mijn revalidatie gaat in de goede richting”, klinkt het.

Tom Boonen werd op 15 juli in Herentals geopereerd aan zijn linkerknie. Hij sukkelde met het gewricht sinds een val in de Ronde van Californië. Eind september zou hij zijn wederoptreden maken in het peloton.