Deel dit artikel:

Bollini Cycling Team wint 24u van Zolder

Op het Circuit van Zolder kroonde Bollini Cycling Team zich afgelopen weekend tot winnaar van de Lotto 24 Hours Cycling, voor Team Mailleux. De organisatoren kunnen terugblikken op een geslaagde eerste editie.


De protagonisten Bollini Cycling Team en Team Mailleyx komen hand in hand over de streep na 24u labeur. (foto Jacques Letihon)
Aan goed weer en sfeer geen gebrek tijdens de eerste editie van de Lotto 24 Hours Cycling @ Zolder.
De protagonisten Bollini Cycling Team en Team Mailleux maakten er bovendien een spannend kijkstuk van, met eerstgenoemde als uiteindelijke winnaar.

“Wij hebben het verschil ’s nachts gemaakt, zoals we eigenlijk in ons tactisch plan voorzien hadden”, aldus Erwin Bollen, teamverantwoordelijke van Bollini Cycling Team. “Onze tegenstrevers van Team Mailleux waren sterk en het heeft ons vier uur hard labeur gekost om een ronde voorsprong te nemen. Ondanks de competitie-ervaring van onze jongens, tastte iedereen voor deze onuitgegeven race toch wel wat in het duister.” 

Voor de derde plek werd het een ware sprint tussen Sappi Cycling Team en Paxx Global Cycling, iets wat ook voor de strijd om de vijfde plek het geval was. Hierbij haalde TTHZ2 het voor Hasselt Duatlon Team.

In de categorie Corporate, ging de zege naar Ford Galaxy, dat zo ook de Eco Automotive Challenge won. Andere helden waren Family Team, het eerste gemengde en familieteam, Performance Ladies die de vrouwenranking binnenhaalden en last but not least Juan Carlos Alcazar Fernandez (Pacte Europe) die solo 149 ronden of 599 km (!) aflegde.

VOOR DE GOEDE ZAAK

De Lotto 24 Hours Cycling @ Zolder was meer dan enkel een bikkelharde strijd. Heel wat deelnemers maakten van de gelegenheid gebruik om fondsen voor het goede doel in te zamelen. Onder andere Gert Steegmans en Jan Boyen leverden een bijdrage voor Make a Wish en Helmut Lotti en co maakten hun opbrengst integraal over aan UNICEF.

De organisatoren konden terugkijken op een geslaagde eerste editie van de Lotto 24 Hours Cycling @ Zolder. “Ik twijfel er niet aan dat deze formule een toekomst heeft”, aldus Hans Vandeven. “We moeten nu onze conclusies trekken, verbeteren wat nodig is en zo een nog betere editie 2009 voorbereiden.”Uitslag
1. Bollini Cycling Team (Thoelen-Vaes-Vanhove-Bollen), 235 ronden, (942,81 km)
2. Team Mailleux (Wellens-Diepvints-Davin-Goetz), 234 ronden
3. Sappi Cycling Team (Vrancken-Roncada-Biesmans-Vrancken), 233 ronden
4. Paxx Global Cycling (Lismont-Vanhove-Lasseau-Lismont), 233 ronden
5. TTHZ 2 (Hawinkel-Jans-Aerts-Mertens), 232 ronden
6. Hasselts Duatlon Team, 232 ronden
7. WTC De Wringers, 231 ronden
8. TTHZ 3, 231 ronden
9. Ford Galaxy, 231 ronden (1ste Corporate & Eco Automotive Challenge)
10. Keukens Jongen 1, 230 ronden