Deel dit artikel:

Bolide F in Tour

De Tour de France 2022 starten de Ineos Grenadiers-renners op de snelste fiets die Pinarello ooit maakte: de Bolide F. Ganna & co lanceren bij de openingsrit in Kopenhagen officieel de fiets. Eerder testte en racete het team al met deze bolide in vermomde versie tijdens de tijdrit in de Ronde van Zwitserland.

Bij de release tijdens de Tour zullen de tijdritfietsen van Pinarello een uniek kleurdesign op maat krijgen. Filippo Ganna die al met een gecamoufleerde versie van de Bolide TT het Italiaanse kampioenschap tijdrijden won, krijgt een fiets met regenboogstrepen op de voorvork. Aan de balhoofdbuis krijgt Ganna ook een ‘Top Ganna’-logo dat refereert naar de Top Gun-film. Ook op de bovenbuis staat dat logo, samen met de verwijziging naar zijn beide wereldtitels tijdrijden in Imola en Vlaanderen.

Een opvallend deel van de snele tijdritfiets is de Most-cockpit. De beugels en stuur zijn 3D-geprint op maat. De voorarmen van de atleet worden gescanned in de meest aerodynamische positie voor er een 3D-print in titanium wordt gemaakt.

De Bolide F TT met remschijven weegt 2.265 g voor een framemaat 55 incl. vork, lagers, zadelpen, remmen en hydraulische leidingen. Dezelfde fiets met velgremmen legt 2.435 g in de weegschaal.