Deel dit artikel:

BMC laat robots frames bouwen

Afgelopen weekend zette BMC een belangrijke stap als absolute innovatieleider in de fietsenindustrie. Het lanceerde immers voor het eerst een volledig door robots geproduceerd carbon frame in de Tour.


De IMPEC frames zullen vanaf oktober via speciaal geselecteerde BMC dealers verkrijgbaar zijn. (foto bmc)


Wereldkampioen Cadel Evans en Amerikaans Kampioen George Hincapie reden beide de eerste etappe op het nieuwe BMC IMPEC frame.

Hoewel de Impec frames zoals vrijwel alle andere frames in het profpeleton van carbon is gemaakt, ligt aan dit frame een totaal andere visie ten grondslag, een visie van controle over het gehele process, en niet slechts over een deel van het process.

Waar het carbon basis materiaal over het algemeen in bepaalde geweven sheets (matjes) wordt aangekocht, heeft BMC een volledige nieuw fabricage procede ontwikkeld en omgezet in een een eigen fabriek waar de frames vanaf de “ruwe” carbonvezel af worden gebouwd.

Dit unieke process waarin vrijwel al het werk door robots wordt gedaan garandeerd totale controle over alle eigenschappen van elk frame en opent een hele nieuwe wereld op het gebied van optimalisatie van rij eigenschappen van de frames.

De IMPEC frames zullen vanaf oktober via speciaal geselecteerde BMC dealers verkrijgbaar zijn.


Gerelateerde artikels