Deel dit artikel:

Bio-Racer winterhandschoenen

Winterhandschoenen zijn tijdens het fietsen ondertussen weer een onmisbaar accessoire geworden. Fietskledingfabrikant Bio-Racer heeft enkele nieuwe modellen ontwikkeld om het koude na- en voorjaar door te komen.


De Neoprene Glove (links) en de Two Finger Glove (rechts). (foto bio-racer)
Eén daarvan is de Neoprene Glove. Zoals de naam het laat vermoeden bestaat deze handschoen uit Neoprene materiaal. Neoprene staat bekend om zijn goede thermische isolatiewaarden. Wanneer de handschoen binnenin door de eigen lichaamstemperatuur opgewarmd is, zal ze die warmte voor lange tijd bewaren. De wind- en water block eigenschappen van het Neoprene materiaal stoten koude wind en vocht meteen af.

Voor een vaste grip van het stuur zijn de handpalmen van een antislip honingraatmotief voorzien. Tijdens fietsen in het duister bevorderen de op de Neoprene Glove aangebrachte reflecterende Bio-Racer logo’s het veiligheidsaspect.

Een ander nieuw paar handschoenen van Bio-Racer, de Two Finger Glove, hebben naast hun goede koudeprotectie ook nog bijzondere functionele eigenschappen. Bij dit type handschoen bestaat de mogelijkheid om naar wens per hand één, drie of vier vingers vrij te maken. Deze vernuftige functie is bijvoorbeeld bijzonder handig om gemakkelijker iets uit de achterzak te nemen zonder steeds de volledige handschoen te moeten uitdoen.

De fleece binnenzijde en synthetische handpalmen garanderen respectievelijk warmte en grijpvastheid. Om in het donker goed op te vallen zijn aan de buitenzijden van deze Bio-Racer handschoenen reflecterende strepen aangebracht.

Beide handschoentypes zijn door hun zwarte kleur met alle andere kleding combineerbaar en in de maten S t/m XL voor 35 euro (Neoprene) en 45 euro (Two Finger) aan te schaffen.