Deel dit artikel:

Bio-Racer wint zieltjes in het buitenland

Bio-Racer, de Belgische producent van wieler- en teamkledij, heeft contracten afgesloten met de Amerikaanse, Duitse en Luxemburgse wielerbond. De overeenkomst met de Belgische Wielerbond werd verlengd.


Net als in Treviso vorig jaar, zal de Belgische nationale veldritploeg ook in Hoogerheide in outfits van Bio-racer rijden. (foto belga)
De nieuwe sponsoringcontracten stuwen de omzet van het bedrijf de hoogte in en kaderen in de Europese groeistrategie van het bedrijf. Bio-Racer hoopt dit jaar de kaap van de 10 miljoen euro te overschrijden, zo deelde het bedrijf mee.

Bio-Racer verlengde ook zijn sponsoringcontracten met de Koninklijke Belgische Wielerbond en de Koninklijke Nederlandse Wielerunie. Het wil in de toekomst naar eigen zeggen nog verder groeien, door zich specifiek naar bedrijven te richten en haar productaanbod uit te breiden.

Het bedrijf is momenteel volop bezig met de voorbereidingen van het WK Veldrijden in het Nnederlandse Hoogerheide. Bio-Racer doet met name aan ploegsponsoring van onder andere Fidea en Sunweb en het DSB-vrouwenteam in Nederland.

Bio-Racer werd in 1984 opgericht door ex-wielertrainer Raymond Vanstraelen. In 2006 kocht Vanstraelen de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) uit. Die had 44 procent van het kapitaal van het bedrijf in handen. Vandaag telt het bedrijf 80 werknemers. Bio-Racer realiseerde vorig jaar een omzet van 9,5 miljoen euro.

Bekijk het productieproces van Bio-Racer wielerkledij op YouTube: