Deel dit artikel:

Bio-Racer krijgt IWT-subsidie

Wielerkledingfabrikant Bio-Racer heeft een IWT-subsidie van 35.000 euro gekregen voor de verdere ontwikkeling van zijn tijdritpakken in samenwerking met de KU Leuven.

Het IWT is het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie. Dit overheidsagentschap ondersteunt innovatie in Vlaanderen op verschillende manieren.

Dankzij de subsidie kan Bio-Racer samen met de wetenschappers van de faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven verder onderzoek doen naar het verbeteren van de aërodynamica door een uitgekiende stoffenkeuze. Door verschillende stoffen op de juiste manier te gaan combineren, wordt de buitenkant van het pak zo aangepast dat de luchtweerstand wordt verminderd.

“Dankzij deze subsidie kan ons onderzoek naar het snelste pak nog intensiever worden uitgevoerd”, zegt Sam Ratajczak, verantwoordelijke voor productontwikkeling. “De profs die we sponsoren zullen er tijdens de kampioenschappen wel bij varen, maar op termijn zullen veel van deze deze technologieën in ons kledinggamma worden gebruikt.”

Volgens CEO Raymond Vanstraelen zit het verschil tussen winst en verlies vaak in een honderdste van een seconde. “Dankzij ons onderzoek naar het snelste pak blijven we onze concurrenten een stap voor, en dankzij de via het IWT verkregen subsidie kunnen we de basis leggen om onze missie, topsporters in de best mogelijke omstandigheden naar topprestaties leiden, nog meer kracht bijzetten”, klinkt het.