Deel dit artikel:

Biken in de kerstsfeer in Averbode

Kom nu zondag 14 december alvast in de kerstsfeer tijdens de Santa MTB. In de prachtige omgeving van Averbode, Scherpenheuvel-Zichem en omstreken wacht een uitdagend en golvend parcours, dit alles doorspekt met een gezellige kerstsfeer.

Aan domein ‘De Vijvers’ in Averbode kun je tussen 8u en 10u30 voor amper vijf euro inschrijven (Fietspromo-leden en leden van een wielerbond krijgen één euro korting) waarna je vrij kunt starten voor de toertocht. Aan het domein is er voldoende parkeerruimte voorzien.

Net zoals vorig jaar kun je kiezen voor 28 of 48 kilometer en nieuw dit jaar is een parcours van 55 kilometer. Dankzij de zes inkortingen kun je op het parcours zelf beslissen of de benen goed genoeg zijn om een lusje erbij te nemen of net weg te laten. Aan de start in De Vijvers wacht meteen een uitdagend stuk off-road dat enkel toegankelijk is tijdens een tocht.

Vanaf dit jaar kun je bij pech je GPS-coördinaten SMS’en naar het pechnummer waardoor zij meteen je exacte locatie kunnen bepalen.

Zo word je nog sneller geholpen.

Heb je geen GPS? Geen probleem, je kunt uiteraard ook nog steeds naar het nummer bellen om je locatie door te geven.

Bij terugkomst kun je opwarmen met een lekkere Smeets-jenever en napraten over deze supergezellige tocht op de Fietspromo-kalender!