Deel dit artikel:

Bikefitting.com opent eerste medical centre

Fietsen is gezond. Toch hebben veel fietsers fysieke klachten tijdens het fietsen, waardoor het plezier beperkt wordt. Hiervoor biedt het Nederlandse bikefitting.com medical nu de oplossing. Een correcte fietspositie verlaagt immers de kans op lichamelijke klachten.

Elke fietser die klachten heeft omdat hij slecht op z’n fiets zit, van vrijetijdsfietser tot wedstrijdrenner, kan terecht bij het eerste bikefitting.com medical centre in het Nederlands Limburgse Elsloo. Bovendien kan elke type fiets, van mountainbike tot racefiets, afgesteld worden.

Een analyse bij het bikefitting.com medical centre duurt anderhalf tot twee uur en bestaat uit enkele vaste stappen. Na een intakegesprek en een overzicht van de klachten wordt de fietser onderworpen aan een gericht lichamelijk onderzoek en een bewegingsanalyse met behulp van video motion tracking.

Daarna wordt de huidige fietspositie geëvalueerd met het bikefitting.com meetsysteem en volgt er een eerste advies. Indien nodig worden de schoenplaten afgesteld en daarna worden de voeten onderzocht door middel van een voetscan. Hierna volgt een concrete probleemoplossing waarbij correctiemiddelen worden voorgesteld. Indien nodig wordt de fietser doorverwezen naar een specialist. Tot slot volgt nog een bespreking van alle resultaten en adviezen.