Deel dit artikel:

Bike to Work Challenge: wedstrijdfietsen naar het werk

De zomerwedstrijd van Bike to Work, van maandag 25 mei tot en met vrijdag 19 juni 2015, luistert nu naar de naam Summer Challenge. Het is opgezet als een heuse wielerwedstrijd, met een virtuele gele, witte en rode trui. En met prijzen!

De Bike to Work Summer Challenge is een wedstrijd, waarbij het plezier van fietsen voorop staat. De wedstrijd heeft als doel mensen die fietsen naar het werk extra te motiveren. En zij die dat nog niet doen, te stimuleren om de fiets ook eens uit te uitproberen. Inschrijven kan tot middernacht 22 mei en de wedstrijd loopt van 25 mei tot en met 19 juni.

De Bike to Work Summer Challenge 2015 is opgezet als een heuse wielerwedstrijd. Met gele, witte en rode trui. Virtueel dan wel.
De Challenge zit hem in de fietsgraad die het deelnemende team zich vooropstelt te halen. De fietsgraad wordt gemeten door het aantal gefietste dagen te delen door het aantal gewerkte dagen tijdens de wedstrijdperiode. Hoe meer werkdagen je dus met de fiets komt, hoe beter je teamresultaat!
Om dat te meten, is het belangrijk dat alle deelnemers telkens hun gefietste dagen registreren in hun persoonlijke Bike to Work-fietskalender. Ook tijdens de Summer Challenge levert elke geregistreerde fietsdag een fietspunt op.

De vier categorieën met Challenges zijn 25, 50, 75 en 100% fietsgraad, wat gelijkstaat met Recreanten, Semi-profs, Profs en Wereldtop. Binnen elk van die vier Challenges is er een algemeen klassement en een nieuwelingenklassement. In het nieuwelingenklassement komen teams uit, waarvan maximaal één teamlid vorig jaar al meefietste. De andere teamleden (maximaal 4) doen voor het eerst mee aan de Summer Challenge.
Daarnaast is er een ondernemingsklassement voor ondernemingen en organisaties waar minstens drie teams deelnemen. Hier wordt slechts één onderneming of organisatie de winnaar van de ondernemingsprijs. Er zijn ook prijzen te winnen, waaronder AS Adventure-bonnen, Bike to Work-wieleroutfits van Sportful, dankzij Wolvenberg, en Wowow-pakketten.

Bike to Work is een initiatief van de Fietsersbond en Cracq voor ondersteuning van werkgevers die hun werknemers willen stimuleren met de fiets naar het werk te komen, al dan niet in combinatie met openbaar vervoer of auto. De gemiddelde woon-werkafstand is 6,2 kilometer en meer dan de helft van de stedelijke verplaatsingen ligt onder de 5 kilometer – ideale fietsafstanden met een mooie cadeau: wie dagelijks fietst, leeft 2,5 jaar langer.