Deel dit artikel:

Bike Motion Utrecht van start!

Vandaag om 12.00 uur opende Bike Motion zijn deuren, de toonaangevende fietsbeurs van de lage landen. In de Jaarbeurs in Utrecht zijn dit jaar liefst 210 exposanten aanwezig, die samen 600 merken vertegenwoordigen.
Vorig jaar bezocht een recordaantal van 29.942 liefhebbers de beurs, een getal dat de komende vier dagen hoogstwaarschijnlijk alweer hoger zal uitvallen. Er is immers meer beursoppervlak (35.000 m2) en de fietssector zit nog altijd in de lift.

Vergelijk je de getallen van Bike Motion met die van het Duitse Eurobike – ’s werelds belangrijkste beurs – dan blaast Bike Motion echt wel zijn deuntje mee. In Duitsland stonden er 1.100 exposanten op 100.000 m2 en kwamen er in september 41.482 vakbezoekers (over 3 dagen) en 22.300 gewone bezoekers (op 1 dag). Met andere woorden: fietsen is heel populair in de Benelux.

Nieuw in Utrecht is de mogelijkheid om zelf racefietsen en mtb’s te testen op een speciaal parcours. Verder is er voor het eerst een Italië-paviljoen. De mooiste designs komen tenslotte nog immer uit de Laars. Een andere primeur is het Bikepolo-tornooi, dat gedurende drie dagen wordt afgewerkt. 28 Teams van telkens drie spelers nemen het tegen elkaar op gewapend met een fiets en een houten stick. Deelnemers uit onder andere Spanje en Duitsland zorgen voor een internationale sfeer.

De belangrijkste nieuwigheid voor 2010 is de toekenning van de eerste Bike Motion Benelux Awards. Vijf innovatieve producten werden hiervoor genomineerd en vakbezoekers konden via internet hun stem al uitbrengen. Samen met de beoordeling door een vakjury wordt vrijdagmiddag de winnaar bekend gemaakt. Publiek kan ook nog stemmen voor de Publieksprijs, via internet of op de beurs zelf.

Openingstijden:
Vrijdag 22 oktober: 12-21 uur.
Zaterdag 23 en zondag 24 oktober: 10-17 uur.
Maandag 25 oktober (alleen vakbezoekers en pers): 9-15 uur.