Deel dit artikel:

Bike Motion Benelux tot nok toe uitverkocht

Na Eurobike Friedrichshafen is nu ook Bike Motion Benelux goed op weg om record op record te stapelen. De fietsbeurs, die van 22 tem 25 oktober plaatsvindt in Utrecht, is alvast volledig volzet voor exposanten.


Meer dan 600 merken zijn aanwezig in Utrecht. (foto bike motion benelux)
De ‘goednieuwsshow’ voor de sportieve fietsers in Nederland en België, zo vatten de organisatoren Bike Motion Benelux samen. De fietsbeurs gaat door van vrijdag 22 tot en met maandag (vakdag) 25 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.

Een bezoek pareert alle excuses om niet met een sportieve fiets, in een gezellig groepje of solo, in de vrije natuur op pad te gaan en vele gezonde kilometers weg te trappen, argumenteert de organisatie een bezoek aan Bike Motion Benelux.

De exposanten zetten alle verleidingen overzichtelijk op een rijtje; niet alleen de hardware in de vorm van de nieuwste fietsen van 2011, de nieuwste collecties strak gesneden functionele wielerkleding en accessoires, maar ook reisinformatie en deskundige adviezen op het gebied van training en voeding.

Bike Motion Benelux is met liefst 35.000 m², ruim vijf voetbalvelden, omvangrijker dan ooit. Met 210 deelnemers, goed voor meer dan 600 merken, doorbreekt de beurs de magische 200-grens.

Het prachtige aanbod, met veel primeurs, wordt omlijst en een uitdagend evenementenprogramma vol introducties, presentaties, demonstraties, shows, wedstrijden en persoonlijke ontmoetingen met coryfeeën uit de wielersport. Epicentrum van de meeste activiteiten, het programma wordt nog uitgebreid, is het grote Activiteitenplein in hal 1.

BELANGSTELLING VOOR NAVIGATIE

Marktleider Garmin heeft voor het eerst een eigen stand en geeft daarmee gehoor aan de veel geuite behoefte van beursbezoekers aan informatie over alle aspecten rond navigatie. Op veler verzoek staat tijdens Bike Motion Benelux het Open Nederlands Kampioenschap Bandenlichten (hal 1) weer op het programma, evenals de Holland Sport Wielerbaan (hal 4), het Literair Wielercafé (hal 2), het Toerisme Paviljoen (hal 2), in omvang verdubbeld, en de fietstochten naar de beurs vanuit diverse windstreken. Compleet nieuw initiatief is een oogstrelend Italië Paviljoen (hal 4).

Over primeurs gesproken: de beursbezoekers kunnen zich alvast verheugen op een spektakulair bike polo tornooi (hal 1) met een breed internationaal deelnemersveld uit o.a. Duitsland, Spanje en Nederland.

BIKE MOTION BENELUX AWARDS

De eerste verkiezing dit jaar van de Bike Motion Benelux Awards onderstreept de rol van de beurs als trefpunt van ter zake deskundige sportieve fietsers en fietsprofessionals. Een vakjury selecteerde vijf nominaties uit de innovatieve producten van exposanten en kiest samen met de vakbezoekers de uiteindelijke winnaar van de vakprijs, die op de eerste beursdag om 12.00 uur wordt uitgereikt.

De consumenten kunnen voor de Publieksprijs hetzij via de site een stem uitbrengen of tijdens de beurs op het Innovatieplein (hal 3). Alle nominaties en de inmiddels toegekende vakprijs staan hier opgesteld. De winnaar van de Publieksprijs wordt onthuld op de laatste beursdag om 16.00 uur.