Deel dit artikel:

Bike Motion Benelux Awards bekend

Beursbezoekers konden na afloop van Bike Motion stemmen op hun favoriete nieuwigheden. Hier ontdek je welke producten van Canyon, Cannondale, Castelli, Haibike, Shimano, Tacx en Safe ID in de prijzen vielen.

Op Bike MOTION Benelux vind je ieder jaar het nieuwste van het nieuwste op fietsgebied. Om je te laten zien wat écht nieuw is hadden de organisatoren de afgelopen editie de Noviteitenroute in het leven geroepen. Verschillende baanbrekende producten waren genomineerd in de verschillende categorieën (zie hieronder). Tijdens de beurs waren deze noviteiten te herkennen aan de oranje (vloer)stickers en stuurhangers.

AND THE WINNERS ARE…

In de weken na de beurs hebben de bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete noviteiten. De nieuwigheden met de meeste stemmen hebben een Bike MOTION Benelux Award gewonnen.

– Racefietsen: de Canyon Aeroad CF SLX combineert aerodynamica met de klassieke parameters van een gewone racefiets: maximale stijfheid, een laag gewicht, exceptioneel stuurgedraag en veel comfort. De dunnere aerozadelpen komt bovendien het zitcomfort ten goede. Die zadelpen is er in twee versies met twee instelmogelijkheden dankzij de nieuwe (en lichtere) omdraaibare kop (0-15 mm offset en 15-30 mm).
– MTB’s: Cannondale F-Si. Bij Cannondale wijken ze graag af van de gebaande paden. In hun zoektocht naar meer snelheid hebben ze op de nieuwe F-Si een a-symetrische achterbrug gemaakt, die 6 mm naar rechts staat, en is de bekende Lefty-voorvork vernieuwd.
– Sportieve E-bikes: Haibike Xduro. Sportieve E-bikes zijn ook in Nederland en België in opkomst. Deze 29’er is een zogenaamde ‘pedelec’ die wordt aangedreven door een 250 watt Bosch Performance motor.
– Kleding: Castelli toonde met de Alpha Jacket een winterjack vol slimme oplossingen. De dubbele rits voor het eerste koude stuk van een training was de bezoekers duidelijk ook opgevallen. Hiermee heeft Castelli de winterjas opnieuw uitgevonden. Als je opgewarmd bent, zet je de eerste rits open. De gladde afwerking en de nieuwe stof van de buikzoom houdt de jas plat tegen je lichaam.
– Fietsonderdelen: Shimano lanceert de eerste elektronische groepset voor mountainbikes: XTR Di2. Met de nieuwe XTR Di2 is het mogelijk om de beste schakellogica voor elk rijstijl in te stellen. Met Synchro Shift ingeschakeld, is het mogelijk om beide derailleurs te bedienen met slechts één shifter. Tijdens Bike MOTION kon je de XTR Di2 al zelf testen.

– Accessoires: de Safe-ID is een beveiligd digitaal platform waar gebruikers een uniek profiel aanmaken waarin hun persoonlijke medische gegevens staan ingevuld. In noodsituaties is dit profiel heel simpel op te roepen door het scannen van een QR-code op een sticker die je op je fiets plakt. In geval van een noodsituatie beschikken hulpverleners over jouw actuele persoonlijke (medische) informatie, zoals: wie ben je, wie te bellen (ICE), allergieën, medicijngebruik, reanimeren ja/nee, donor ja/nee, etc. Zo kan er snel en adequaat hulp geboden worden.

– Sportvoeding en training: Tacx presenteert de Smart trainers. De Smart trainers verschillen in remtype, hierdoor kun jij kiezen op welk niveau je wilt trainen en hoe hoog het realistische fietsgevoel moet zijn. Met de software kun je daarna je training naar wens invullen. De Smart trainers werken niet met een stuurcomputer, maar kunnen gemakkelijk en snel gekoppeld worden aan de Tacx Cycling apps voor tablets of smartphones. Wil je fietsen met PC of laptop, dan kun je de trainingsmogelijkheden uitbreiden via een eenvoudige upgrade.

Bike MOTION Benelux 2015 vindt opnieuw plaats in Utrecht, van 16 t/m 19 oktober 2015.