Deel dit artikel:

Bike for life

Vanaf zaterdag is het weer al Music For Life wat de klok slaat op radiozender Studio Brussel. In heel wat acties voor het goede doel staat de fiets opnieuw centraal. Bekijk het overzicht!


Op heel wat plaatsen in Vlaanderen wordt gefietst ten voordele van Music For Life. (foto alain buyck)
Enkele acties zijn al achter de rug en hebben dus al aardig wat centen in het laatje gebracht ten voordele van weeskinderen die hun ouders verloren ten gevolge van aids. Zo kon je vorige zondag al baantjes rijden op de Blaarmeersen in Gent en konden de medewerkers van CM Limburg hun in het hoofdgebouw afgelegde kilometers op de hometrainer laten sponsoren door hun directie.

Vanaf dit weekend worden er nog veel meer acties op touw gezet. Leden van Racing Cycling Club Mechelen zullen vanaf vrijdag in vier dagen tijd op een tiental fietsen op rollen 8.000 km proberen af te leggen. Per kilometer worden ze 1 euro gesponsord door sympathisanten.

Na het succes van de voorbije jaren koerst Lokeren vrijdag voor het derde jaar op rij geld bijeen ten voordele van Music For Life. Twintig ploegjes van telkens vier renners strijden dan voor de overwinning in allerlei verschillende disciplines, zoals sprintwedstrijden, afvallingswedstrijden, een ploegkoers tegen de tijd en een finale ploegkoers. 

Op zaterdag is er in de rand van Brugge een fietstocht ten voordele van Music For Life. Iedereen die meefietst, kan zich laten sponsoren per kilometer. Ook in Oostham wordt er zaterdag gefietst, met het glazen huis in Antwerpen als eindbestemming.

Zondag staan er in Overmere en Meulebeke mountainbiketochten voor het goede doel op het programma. 

Fietsacties Music For Life
17/12-19/12 Bike For Life Mechelen
17/12 Koers Op Rollen Lokeren
18/12 Bike For Life Brugge
18/12 Bike For Life Oostham
19/12 4Fun Mountainbike Toertochten Overmere
19/12 MTB For Life Meulebeke