Deel dit artikel:

Bijna 5000 wielertoeristen rijden een zonnige Peter van Petegem Classic

Net geen 5000 deelnemers hebben genoten van een stralende lentezon tijdens de Peter Van Petegem Classic. De Bosberg en de Muur van Geraardsbergen waren weer twee van de hellingen op het fel gesmaakte parcours.

Net als vorig jaar konden de wielertoeristen kiezen uit 4 afstanden: 87, 115, 139 en 166 kilometer. Het parcours heeft heel wat gelijkenissen met het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen met de Bosberg en de Muur van Geraardsbergen als uitschieters. Toch konden ook de minder bekende namen, zoals de Congoberg, de deelnemers bekoren.

1100 wielerfans hadden zich op voorhand ingeschreven voor de Peter van Petegem Classic en er doken ook nog een 3650 deelnemers op die zich aan de start inschreven. Dat bracht het totaal aan wielertoeristen op net geen 5000.

De mooie weersomstandigheden zorgden bovendien voor heel wat ambiance aan de finish.Van sponsor Ename kreeg iedere deelnemer een fles Ename Pater mee naar huis, maar ook op de terrassen in Aalst werd er al een glas gedronken.

De DVV Cycling Tour laat nu de Vlaamse Ardennen en bijhorende kasseien achter zich en trekt net als de profs richting de Ardense hellingen. Zo zijn er in mei Tour de Namur Cyclo (09/05), de Fléche de Wallonie (16/05), Tilff-Bastogne-Tilff (24/05) en La Chouffe Classic (30/05). Mis ze niet!