Deel dit artikel:

Bianchi toont Vacansoleil teamfiets

De jongens van Vacansoleil zullen zich niet beklagen over het materiaal waarmee ze volgend jaar op zoek moeten naar victorie. De Bianchi Oltre is op en top een hardcore racemachine.

De Oltre was al top-of-the-bill als je het had over Bianchi’s koersfietsen, maar de uitvoering die ze voor World Tour team Vacansoleil hebben bedacht, doet zelfs bij de meest koudbloedige criticaster het bloed warmer stromen.

Het kenmerkende Bianchi-groen (celeste) wordt gecombineerd met de witte en blauwe accenten van de Vacansoleil teamoutfit. Op de onderbuis is de adelaar uit het Bianchi-logo te zien, terwijl de kleur celeste dan weer terugkomt op de hoge velgen van FFWD, in het Concor zadel van San Marco en in de stuurtape van Bike Ribbon.

Het monocoque frame uit de HoC categorie (Hors Catégorie) racefietsen van Bianchi is van X-Tex carbon en de trapas heeft een BB30 systeem. Efficiënte krachtoverbrenging gegarandeerd.

Verder zullen Johnny Hoogerland en consorten een hele hoop FSA onderdelen terugvinden op de Oltre, alsmede Vredestein Fortezza banden, een ketting van KMC, pedalen van Look en kunnen ze ook beschikken over een CycleOps Power Tap vermogensmeetsysteem.