Deel dit artikel:

Bianchi by Gucci

Na onder meer Colnago for Ferrari en Milani for Maserati zijn er vanaf nu ook Bianchi by Gucci fietsen. De twee op en top Italiaanse merken staan voor stijl en exclusiviteit.

Wat gebeurt er als je een fietsenmerk kruist met een modemerk? Frida Giannini, Creative Director van Gucci, geeft het antwoord met de Bianchi by Gucci fietsen. “Gucci is synoniem met stijl en luxe en de Bianchi by Gucci fietsen zijn een perfect voorbeeld van de nieuwe kosmopolitische esthetiek waarmee je niet onopgemerkt voorbij zult gaan”.

Gucci stamt uit 1921 en Bianchi heeft een 126-jarige historie, wat aangeeft dat de merken zichzelf gedurende de jaren al ruimschoots bewezen hebben. Beide merken staan voor design, technologie en bovenal vakmanschap en natuurlijk komen die factoren terug in de ontwerpen van de fietsen.

Er komen twee modellen, beide met Gucci’s bekende groen-rood-groene streeppatroon. De witte hydroformed stalen singlespeed fiets voor stadsgebruik heeft custom lederen handvatten en een lederen zadel. De matzwarte city/offroad fiets heeft een monocoque carbon frame en is voorzien van schijfremmen. Frida Giannini ontwierp ook bijpassende accessoires, waaronder een helm, handschoenen en een bidon.

De fietsen zijn verkrijgbaar in een select aantal Gucci boutiques over de hele wereld (o.a. Rome, Milaan, LA, Londen, NY, Honolulu, Tokyo, Hong Kong) en in de Bianchi Café & Cycles, de conceptstores van Bianchi, waar je behalve een puike bike kopen ook kunt genieten van de heerlijke Italiaanse keuken.