Deel dit artikel:

Benoot weg bij DSM

Team DSM ging vandaag akkoord om het contract van Tiesj Benoot voor 2022 te ontbinden. Benoot kon in 2021 niet meteen de verwachtingen inlossen. De Gentenaar zou op weg zijn naar Jumbo-Visma.

Van de kant van Team DSM bedanken ze Benoot voor een aantal grootse prestaties als teamlid en prijzen ze hem als een getalenteerde renner met grote atletische capaciteiten die kan uitblinken op meerdere terreinen.

Benoot zelf zegt mooie herinneringen te hebben aan het team, met dank aan de opportuniteiten en de mogelijkheden om te leren. Hij vindt het leuk om deel uit te maken van het team, maar erkent langs de andere kant ook de vereisten dat dat met zich meebrengt. Benoot betreurt dat hij er niet samen volledig kon voor gaan, maar bedankt wel zijn collega’s en teamgenoten.

Sinds 2020 was Benoot lid van Team DSM en aanvankelijk kon hij overtuigen bij zijn nieuwe werkgever met o.a. een ritzege en een 2e plaats in het eindklassement van Parijs-Nice. Corona gooide toen wat roet in het eten, maar hij was ook een belangrijke schakel in de succesvolle Tour van het team en in de najaarseditie van de voorjaarskoersen. Het begon echter vierkant te draaien in de Tour de France 2021 toen Benoot viel tijdens de openingsdagen en nog voor de Mont Ventoux uit de race stapte met rugklachten. Sindsdien was de relatie met DSM nooit meer dezelfde… met deze beëindiging van het contract tot gevolg.

Volgens ‘radio peloton’ was Team Jumbo-Visma al een tijdje aan de mouw van Benoot aan het trekken. Het zou dan ook geen verrassing zijn, moest hij binnenkort daar aangekondigd worden als inkomende transfer.

UPDATE

Ondertussen tekende Benoot een contract voor 2 jaar bij Jumbo-Visma. In een korte reactie zegt de renner niet te geloven dat hij zijn plafond al heeft bereikt: “Bij Team Jumbo-Visma denk ik de stap vooruit te kunnen zetten. De laatste jaren heb ik opgekeken naar deze ploeg. Ik ken wat jongens uit de ploeg waardoor ik wel een beetje kan inschatten hoe het eraan toegaat. Er heerst een professionele manier van werken die me aanspreekt”

wordt

Eerste vernieuwde editie verschijnt op 17 februari!