Deel dit artikel:

Ben jij een sprinttalent?

Wielerbond Vlaanderen investeert in de sprint op de piste. Na de WK-titel van Nicky Degrendele gaat de bond op zoek naar explosief talent in aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio 2020. Jij kunt erbij zijn.

Wielerbond Vlaanderen zoekt explosieve mannen en vrouwen om een sprintteam te creëren met als ultiem doel de Olympische Spelen in Tokio (2020). De disciplines “Sprint”, “Keirin” en “Team Sprint (aflossing)” zijn onderdelen van het pistewielrennen en zijn olympische nummers. In tegenstelling tot de meeste andere disciplines in het wielrennen is het in deze onderdelen niet nodig om over een goede uithouding te beschikken, maar is het vooral belangrijk om een hoge frequentie te kunnen draaien en om extreem explosief en sterk te zijn.

Internationale toppers komen heel vaak uit andere sporten zoals gymnastiek en atletiek en hebben zich omgeschoold tot pistesprinters.
Daarom organiseert Wielerbond Vlaanderen try-outs voor explosieve en sterke sporters die graag een kans willen maken om in het olympisch project opgenomen te worden.

– Ben je ouder dan 16 jaar?

– Heb je sterke benen en ben je explosief?

– Heb je reeds een andere sport op een hoog niveau uitgeoefend?

– Droom je van een Olympische deelname?

Dan is dit misschien iets voor jou!

Inschrijven voor de try-outs kan door een e-mail te sturen (zie link hiernaast en hieronder). Meedoen aan de try-outs is vrijblijvend en houdt dus geen enkele verplichting in. Je hebt trouwens geen fietservaring nodig om aan de testen deel te nemen. Tijdens de testen zullen je sprintkwaliteiten getest worden via een sprong- en krachttest en een test op een fietsergometer.

Twee jaar geleden werd reeds een beperkt sprintprogramma uitgewerkt bij enkele jonge renners met een wereldkampioene bij de junioren als prachtig resultaat. Nu wil de WBV het project uitbreiden richting Olympische Spelen van Tokio, maar hiervoor zijn ze dus op zoek naar sprinttalent.

De testen vinden plaats in het “Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx” aan de Blaarmeersen in Gent in september en oktober. De exacte datum en het tijdstip is af te spreken bij de inschrijving.