Deel dit artikel:

Belgen herdefiniëren fiets

Het concept van het Belgische Sandman Bikes is al even eenvoudig als baanbrekend: fietsen met een bandbreedte van 3.8" (10 cm) waardoor je sneller, makkelijker en met meer grip elk terrein aankan.

Toen Koen Viaene merkte dat een mountainbike die goed presteert op alle terrein niet bestond, ontwierp en bouwde hij hem zelf maar. Het resultaat is Sandman Bikes

Sandman Bikes richt zich op een breed publiek: iedereen die dol is op fietsen. Of dat nu in het bos is, in de bergen, op het strand, tijdens een fietstocht in de stad of op het platteland: de Sandman voelt zich overal thuis. Het motto is dan ook: ‘Change trail, not bike’.

Hoe ruwer het terrein, hoe meer weerstand je ondervindt en hoe groter de fysieke aanslag op je lichaam is. Dankzij de brede banden met lage bandendruk botsen de banden van de Sandman niet tegen een oneffenheid maar plooien ze zich er rond. Een ruwe kasseistrook vertraagt de fiets amper en wordt ervaren als trillingen in plaats van een reeks schokken.

Andere voordelen zijn meer controle, hogere bochtsnelheden, kortere remafstanden en meer tractie of grip bij het trotseren van hellingen. Bovendien biedt de Sandman volgens de makers meer rijcomfort dan een conventionele fiets.

Het gamma van Sandman bestaat uit de Hoggar Ti (met zijn titanium frame, fijne afwerking en uitgebreide specs list het vlaggenschip van Sandman Bikes), de Gobi (het high-end aluminium model uit het gamma) en de Atacama (een no-nonsens aluminium model voor een breder publiek). Binnenkort zal het gamma verder uitgebreid worden met de Outback, het tandem-model.