Deel dit artikel:

Bart Bury opnieuw Magnifique

Bart Bury heeft afgelopen weekend zijn vierde grote cyclo van het seizoen op zijn naam geschreven. Hij verpletterde de tegenstand in de nieuwe La Magnifique des Ardennes.


Bart Bury (foto alain buyck)
Bury had eerder dit jaar al de Gran Fondo Ardennaise, Les 3 Ballons en de Gran Fondo Eddy Merckx gewonnen en nu was hij ook weer veruit de sterkste in La Magnifique des Ardennes. Hij legde de 150 km lange tocht met start en aankomst in Bouillon af in 4u15:46, goed voor een gemiddelde van meer dan 35 km/u.

Onderweg moesten in de zuidelijke Ardennen 12 hellingen bedwongen worden, gaande van langere lopers tot pittige kuitenbijters: de Côte de Corbion (est), Côte de Cornimont, Côte de Gros Fays, Côte d’Orchimont, Le Rau de Bois, La Grotte, Le Maka, Chêne Fleurette, Côte de Dohan-Haut, Les Enclaves (le Saty), Côte du Palis en Côte de Corbion (nord).

Bart Bury en Bart Deurbroeck reden op Le Maka weg uit de kopgroep van negen en kwamen met een halve minuut voorsprong op de Luxemburger Ralph Diseviscourt boven. De beslissende ontsnapping zou je denken, maar een onvoorzichtige automobilist zorgde ervoor dat Deurbroeck ten val kwam en de strijd moest staken.

Bury werd terug opgeslokt door een achtervolgend groepje van zes, maar op de eerstvolgende helling ontbond hij opnieuw zijn duivels om uieindelijk met liefst zes minuten voorsprong te finishen. Diseviscourt en de Belgen Arnaud Croisier en Peter Enckels sprintten naar plaatsen twee tot en met zes.

Komend weekend staat de Vélomédaine Claude Criquelion op het programma. Volgende maand zijn er nog La Christophe Brandt (19 september, Verviers) en de Telenet Chrono (26 september, Harelbeke)