Deel dit artikel:

Backstage: ploegvoorstelling Soudal Quick-Step

Soudal Quick-Step begon wielerjaar 2023 met een uit de kluiten gewassen ploegvoorstelling in Plopsaland. Hoe verloopt zo’n dag, wat kom je er te weten, hoe gaat het eraan toe? Wij zochten het uit.

“Ik moet thuis nog steeds de afwas doen.” De spraakmakende quote van Remco Evenepoel prijkt ’s middags al op de webpagina van een Vlaamse sportkrant en is een rechtstreeks gevolg van de ploegvoorstelling van Soudal Quick-Step eerder die dag. Die ploegvoorstelling, daar mochten we dit jaar zelf bij zijn. Liefhebbers van de sport houden van de krachttoeren onderweg, het noodlot, de tactische omwentelingen. Kortom: de beleving van de koers. Te weinig staan ze stil bij wat er bij komt kijken om die ploegen en toprenners aan de start te krijgen.

Natuurlijk triggert het wel ergens, de interne keuken bij zo’n topploeg. Het is tenslotte een van de grootste wielerploegen op aarde, een persgebeuren met de wereldkampioen. We hebben er dus wel zin in wanneer we op vrijdag 6 januari afzakken naar De Panne, ook al kregen we van perschef Phil Lowe te horen dat we te laat waren voor de bijbehorende catering. We nemen dan maar enkele sandwiches mee, wat we in het verleden ook deden toen we Kabouter Plop en alle andere Studio 100-vriendjes kwamen bezoeken met de kinderen.

Als zelfverklaarde familieploeg koos Soudal Quick-Step niet toevallig voor Plopsaland, het familiepretpark bij uitstek. Daar waar dromen uitkomen. Het programma van de dag: eerst het officiële gedeelte, namelijk de ploegvoorstelling zelf. Daarna komen enkele renners naar de persruimte om het leger journalisten te woord te staan. Vervolgens trekken Remco en co. terug naar buiten om hongerige kinderen van een handtekening te voorzien.

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Poggio, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!

Gerelateerde artikels