Deel dit artikel:

Baas Blackspire geeft toelichting bij 2011 producten

Dat Bike Motion een steeds belangrijkere plek inneemt op de kalender van fietsproducenten valt op te maken uit de groeiende aanwezigheid van sales managers en productontwikkelaars van diverse merken. Op de ruime stand van distibuteur Tehava was Charles Gordon aanwezig, de baas van het Canadese offroad merk Blackspire.


Gordon gaf toelichting bij de talloze nieuwe onderdelen die zijn merk in 2011 op de markt brengt, waaronder enkele prachtig gedecoreerde downhill/freeride sturen, soms met bijpassende bar-ends, tandbladen in vele opvallende kleuren en enkele nieuwe hoogwaardige mtb-, cross-, en racecassettes met een superlaag gewicht.

Daarbij een Shimano 10-speed cassette voor op de weg waarvan de kleinste 6 kransjes uit één stuk titanium zijn gefreesd met een multi-axis cnc-machine, terwijl de grootste vier tandwielen werden gemaakt uit een blok 7075 aluminium waarna er een titaniumnitride coating overheen werd gelegd.

Waarom dat laatste stuk van aluminium? “Omdat anders de prijs zeker twee keer hoger zou uitvallen”, aldus Gordon. “Je ziet hoe groot het blok titanium zou moeten zijn voor die grote kransjes.” Richtprijs van de cassette van 130 gram is 425 euro.

Voor de Belgische markt interessant waren de Super Pro Cyclo Cross tandbladen. Met een steek van 130 en in de uitvoeringen 46, 44 en 38 kun je vast en zeker een hele poos je hart ophalen in en door de modder want Blackspire levert met zijn made in Canada producten geen half werk.

Gerelateerde artikels