Deel dit artikel:

Assos denkt aan herfst én zomer

Assos brengt deze herfst twee nieuwe kniebroeken uit: de tK.434 en de tK.607. Tegelijkertijd licht het ook al een tipje van de sluier van de damescollectie voor de lente en de zomer van 2011.


Assos denkt aan alle seizoen en zowel aan dames als heren. (foto assos)
De constructie van de tK.434 en de tK.607 is gebaseerd op het skelet van de S5 shorts en sluit dus anatomisch aan bij de Assos zomerbroeken. De kniebroeken maken deel uit van de Campionissimo lijn en hebben een nieuw ontworpen patroon, nieuw ontworpen stoffen, nieuwe S5 zemen en een geraffineerd assemblage proces.

Voor gebruik in de lente en vroege herfst is er de tK.434. Deze kniebroek is opgebouwd uit 13 panelen, vier verschillende stoffen en zeven componenten die allemaal zorgvuldig ontworpen en verwerkt werden. De tK.434 wordt met de hand geassembleerd en ondergaat niet minder dan 34 assemblage stappen door vier verschillende mensen voordat hij klaar is.

Type A.434 compressie Spandex, bekend van de Assos zomerboeken, is het belangrijkste materiaal dat gebruikt wordt in deze broek. In de zone rond de knie werd bijzondere aandacht besteed aan het wegwerken van drukpunten en het vermijden van rotatie wrijving. Het kniepaneel werd uitgevoerd in de warmere RXQ stof voor extra bescherming van de knieën.

De tK.607 variant van deze broek wordt aangeraden voor gebruik in de lente, late herfst of vroege winter. Deze kniebroek is opgebouwd uit 13 panelen, vijf verschillende stoffen en zeven componenten. De belangrijkste stof die in de tK.607 gebruikt word is een verbeterde versie van de Assos RX stof, een warme microvezel stof van het fleece type die binnenin geborsteld is. ?Verbeterd? betekent in dit geval dat de stof licht robuuster is in combinatie met de nieuwe RXQ stof.

Een 3D structuur met interne luchtkanalen creëert een micro luchtkussen net naast de huid, waardoor warmte beter wordt vastgehouden terwijl volume en dikte van de stof beperkt blijven. Naast het gebruik van nieuwe stoffen ontwierp Assos ook een nieuwe pasvorm. De buik van de tK.607 heeft een hoog gepositioneerd stratagonUltra dubbelgelaagd airBlock paneel voor een efficiëntere isolatie van de blaas en het onderlichaam tegen koude.

De kniebroeken zijn beschikbaar in maten S tot TIR en verkrijgbaar vanaf september. De consumentenprijs van de tK.434 bedraagt 169 euro, die van de tK.607 179 euro.

LAALALAI VOOR DE DAMES

Voor de dames heeft Assos voor de lente en zomer 2011 nu al twee nieuwigheden in petto. De tB.laalalai is een combinatie van een short en een topje in één pakje. De jS.laalalai is een zomertruitje en een geïntegreerde windbreaker. 

Beide producten zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren (Volkanga zwart, Panther wit, Swiss rood en Piton groen) in de maten XS tot XL en moeten 199 euro kosten. Ze zijn vanaf de lente 2011 verkrijgbaar.