Deel dit artikel:

“Arnaud De Lie is de goudader van Lotto Dstny”

Arnaud De Lie staat zondag aan de start van zijn allereerste kasseimonument: Parijs-Roubaix. Hoog tijd of een tikkeltje te snel om goed te zijn? José De Cauwer en Jan Bakelants spraken hun voorkeur uit in onze seizoenspreview.

José De Cauwer: “Als we het over jonge talenten hebben, dan kunnen we niet om Arnaud De Lie heen. De Jasper Philipsens van deze wereld doen er goed aan om zo snel mogelijk nog wat koerskes te winnen, want met De Lie komt er een polyvalente beer aan die niet alleen erg snel, maar ook nog eens makkelijk een bergje op geraakt.”

Is het een goed idee om De Lie dit jaar al Parijs-Roubaix te laten rijden?

José De Cauwer: “Natuurlijk, waarom niet? De Lie is een van de strafsten die ze hebben, en ik hoop dat ze dat bij Lotto Dstny beseffen.”

Jan Bakelants: “Hij is de levenslijn van de ploeg. Slim van hem om bij Lotto te blijven, op voorwaarde dat de ploeg zijn talent koestert en ontwikkelt. Afhankelijk van hoe content hij daar is, zal hij de ploeg weer naar de WorldTour loodsen, en dan ben je misschien vertrokken.”

Hij kan dus voor Lotto Dstny betekenen wat Van der Poel voor Alpecin-Deceuninck heeft betekend?

Jan Bakelants: “Dat is een perfecte vergelijking. De Lie kan Lotto weer groot maken.”

Geloven jullie dat de nieuwe CEO, ex-renner Stéphane Heulot, het tij kan keren voor de Lotto-formatie?

José De Cauwer: “Ik geef hem het voordeel van de twijfel, maar hij kent het huis niet, kent het Belgische wielrennen niet zo goed, en vooral: hij heeft zo weinig tijd. Want Lotto moet zo snel mogelijk weer naar de WorldTour, anders zijn ze niet meer sexy en wil geen enkele renner er nog naartoe. Maar de verdere professionalisering en de focus op jong talent maken de ploeg in mijn ogen alvast een stuk aantrekkelijker dan de voorbije jaren!”

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Poggio, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!