Deel dit artikel:

Armstrongs fiets in Big Apple style

Bijna gelijktijdig met de aankondiging van zijn come-back in het profpeloton doken er op het internet foto's op van de fiets waarmee Lance Armstrong New York City onveilig maak(te).


De ‘Big Apple Madone’ van lance Armstrong. (foto Up The Road)
Armstrongs speeltje werd ontworpen door Chad Bailey, senior grafisch ontwerper bij Trek en dit al een hele tijd voor de aankondiging van zijn come-back. De Texaan zal in het openbaar waarschijnlijk niet (meer) te zien zijn met zijn ‘Big Apple Madone’. Die is immers afgemonteerd met de 2009 Shimano Dura-Ace groep, terwijl Armstrong pas nog een deal afsloot met SRAM.

In de ‘Up The Road’ blog van Trek benadrukt merkmanager Scott Daubert dat de fiets niet gecommercialiseerd zal worden. “We lieten hem in deze ‘Big Apple style’ opspuiten omdat Lance heel wat kilometers afmaalt in New York City. Het toont nog maar eens aan hoeveel talent er in onze firma aan het werk is”, aldus Daubert.

Zoals al zijn andere fietsen reflecteert ook deze ‘Big Apple Madone’ sterk Armstrongs persoonlijkheid. Zo prijkt er op de onderkant van de buis de befaamde quote ‘How do you like them apples’, die de Texaan gebruikte nadat hij in 1999 de bergetappe in Sestrière op zijn naam schreef. Onder het zadel werd dan weer een verwijzing gemaakt naar Mellow Johnny’s, Armstrongs fietsenwinkel in Austin.