Deel dit artikel:

Armstrong keert terug… als mecanicien!

Lance Armstrong mag geen enkele wedstrijd meer fietsen of lopen, dus legt hij zich maar toe op de mechanische kant van het fietsen. In dit bevreemdende filmpje legt hij uit hoe je een band op de correcte manier moet vervangen.

Armstrong noemde onlangs nog enkele namen in de nog steeds aanslepende dopingzaak rond hem. Maar daar lijkt hij zich in onderstaand filmpje, gemaakt voor het magazine Outside, niet veel van aan te trekken. De zeven… euh nulvoudige Tourwinnaar (hij maakt zelf de toespeling, dus kunnen eventuele klachten aan hem gericht worden) toont dat hij ook aan fietsen kan werken – logisch, met zijn bekende fietsenwinkel Mellow Johnny’s Bike Shop. 

Aan de hand van een oude Peugeot-fiets toont hij stap voor stap hoe je een lekke binnenband vervangt. Enkele goede tips: na het afnemen van de band (eventueel met één of twee bandenlichters) ga je na of er geen glas of steentjes in de buitenband zitten, blaas wat lucht in je binnenband voor je hem monteert, en plaats je binnenband al helemaal in de buitenband.

Bovendien ook heel belangrijk als je erbij wil horen: het ventieldopje schroef je na het pompen nooit meer op je ventiel – niet cool!