Deel dit artikel:

Arkéa-Samsic heet Bianchi welkom

Na drie seizoenen op de Canyon-fietsen wisselt Team Arkéa-Samsic in 2023 van materiaalpartner. Het Franse team gaat voor meerdere jaren in zee met het Italiaanse merk Bianchi, dat meldt het in een persbericht. Zo zal je Warren Barguil en co vanaf januari zien rijden op de nieuwe Oltre RC, Specialissima of Aquila.

“Ik ben blij om het Arkéa-Samsic-team te associëren met zo’n beroemd fietsmerk als Bianchi, dat bekendstaat vanwege zijn erfgoed en innovatie. Bianchi heeft de geschiedenis van onze sport in gouden letters geschreven met beroemde renners. Door samen te werken met het Arkéa-Samsic-team, maakt Bianchi zijn grote terugkeer naar het niveau van UCI WorldTour-races. Bianchi wil ook zijn hoogwaardige producten met ons ontwikkelen en verbeteren, zoals de nieuwe Oltre RC, door nauw samen te werken met onze technische staf en renners”, aldus Emmanuel Hubert, General Manager van Team Arkéa-Samsic.

Dit seizoen was er geen plek voor het Italiaanse fietsmerk in het WorldTour-peloton. Het merk sloot een eenjarige deal met Team BikeExchange voor het seizoen 2021 en werkte daarvoor samen met Jumbo Visma. Toen de deal stopte, stapte BikeExchange echter over op Giant-fietsen, waardoor het Italiaanse merk niet vertegenwoordigd was.

De Oltre RC van Arkéa-Samsic wordt uitgerust met Shimano Dura-Ace-groep en -wielen, Continental-banden, Elite-bidons en -houders, Selle Italia-zadel en Wahoo-computer.

Het team wordt geleid door de ervaren Warren Barguil, winnaar van twee etappes in de Tour de France. Daarnaast rekent de ploeg op spinter Nacer Bouhanni voor een goeie dosis overwinningen, al kan het daarvoor eveneens beroep doen op de jonge renners in de coulissen: Clément Champoussin, Kévin Vauquelin, Hugo Hofstetter, Matîs Louvel en David Dekker. Ook het ontwikkelings- en damesteams zal worden ondersteund door Bianchi.

Bianchi heeft een stevige historie in de koers en stelde nog maar net met grote trom de aero Oltre RC voor. Daarover lees je hier meer in het artikel van Grinta!.