Deel dit artikel:

Antwrp mag samen met Santini regenboogcollectie ontwerpen

De regenboogkleuren hebben een speciale betekenis voor koersliefhebbers. Met het WK in Vlaanderen in het vooruitzicht, brengt het Belgische kledingmerk Antwrp in samenwerking met Santini en de internationale wielerunie UCI een casual collectie uit, die wordt gekenmerkt door de bekende streep met vijf kleuren: blauw, rood, zwart, geel en groen.

Naast de typerende regenboogstrepen zien we vintage kleuren en stijlelementen van Wouter Hoste, de designer van Antwrp. De samenwerking met Santini past binnen de Vélo Tourist-lijn, een subcollectie van Antwrp. In de loop der tijd hebben veel fietsliefhebbers de kleding van het Antwerpse label gedragen, zelfs toppers uit de hoogste regionen van de wielersport.

De regenboogcollectie typeert zich door zijn regenboogkleuren. Daarnaast is er op de kledij volop ruimte voor de logo’s van Santini en Antwrp. De collectie bestaat uit T-shirts en sweaters in wit, zwart, chinégrijs en ‘old glory’, een tint tussen goud en bruin die doet denken aan de wielertruien uit de sixties en seventies. Naast de casual stukken omvat de collectie een koersoutfit in de gekende kwaliteit van Santini.

Duurzame samenwerking

“Ik ben heel gelukkig met deze samenwerking”, zegt Wouter Hoste. “We delen dezelfde waarden en vinden respect voor heritage heel belangrijk. Santini is een familiebedrijf pur sang dat kan bogen op een lange ervaring en dat technisch op hoog niveau staat. We streven beiden naar een duurzame samenwerking waarbij de collectie verder zal uitgediept worden. Ik kan niet wachten om in de archieven van deze Italiaanse fabrikant te duiken.”

De UCI-precollectie van Vélo Tourist by Antwrp is vanaf midden mei te koop in geselecteerde boetieks en via de webshop van Antwrp en de webshop van Santini.