Deel dit artikel:

Antwerpen maakt zich op voor groots Tourfeest begin juli

Op maandag 6 juli start de derde etappe van de Tour de France in Antwerpen. Sporting A, de stedelijke sportdienst, zorgt ervoor dat de passage van de Tourkaravaan in de stad niet onopgemerkt zal voorbijgaan.

De komst van de grootste wielerwedstrijd ter wereld is van onschatbare waarde voor de stad Antwerpen. Op zaterdag 28 maart is het nog exact 100 dagen tot het evenement. Voor Sporting A het ideale, symbolische moment om op de vooravond daarvan een website te lanceren waarop alle info over de Tour in Antwerpen te vinden is. Vanaf nu kunnen wielerliefhebbers terecht op www.antwerpen.be/tourdefrance.

Op zaterdag 4 juli start de Tour de France in het Nederlandse Utrecht. De dag nadien rijden de renners van Utrecht naar Neeltje Jans aan de indrukkwekkende stormvloedkering van de Oosterschelde in Zeeland. Voor de start van de derde etappe strijkt het Tourcircus op maandag 6 juli neer in Antwerpen, waar de renners vertrekken voor een mooie rit in lijn met aankomst op de beruchte Muur van Hoei.

Het is de derde keer in de Tourgeschiedenis dat de grootste wielerwedstrijd ter wereld van start gaat in de Scheldestad.

Net zoals de laatste passages in 2001 en 2010 zal Antwerpen laten zien dat het zot is van koers én van de Tour de France.

De Tourpassage wordt het hoogtepunt van het Antwerpse sportieve jaar. Het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 juli wordt dan ook omgedoopt tot fietsweekend. De stad werkt momenteel aan een ‘wielergekke’ promotiecampagne om de komst van de Tourkaravaan nog extra in de verf te zetten.