Deel dit artikel:

Andy Schleck opent eigen fietswinkel in Luxemburg

De Luxemburger Andy Schleck is al een tijdje niet meer terug te vinden in het profpeloton. Daarom heeft de jongste Schleck nu een nieuwe uitdaging gevonden in een eigen fietszaak. Andy Schleck Cycles in Itzig is nu de nieuwe habitat van de 30-jarige Tourwinnaar.

Het afscheid van Schleck was voor de meesten geen verrassing. Nadat hij de laatste jaren als actief renner ver onder de verwachtingen presteerde, besloot hij om zijn fiets op te bergen. Officieel klonk het dat hij niet meer zijn oude niveau kon behalen door een aanslepende knieblessure. Daarom besloot de Luxemburger om zijn droom na te jagen en een eigen fietszaak te openen, net zoals ex-renner Niels Albert dat bij ons deed.

Breed gamma

Andy Schleck Cycles, een nogal voor de hand liggende naam, opende pas zijn deuren in de rustige gemeente Itzig. De winkel bestaat uit drie verdiepingen en herbergt fietsen voor iedereen. Zo zou de goedkoopste racefiets slechts 560 euro kosten. Maar aan lameuse.be verklapte Schleck dat ook het model waarmee zijn broer Fränk nog koerst, een Trek Madone van 13.000 euro, te koop is in de winkel.

Workshops

Naast een gigantische showroom, een herstelplaats en een snackbar is er ook een ruimte voor workshops. Al zal je Andy geen fietsen zien herstellen want dat laat hij over aan de echte vakmannen. Hij wil wel elke dag aanwezig zijn in de zaak om zijn niet-menselijke baby te zien groeien.

Andy Schleck Cycles ademt ook nog herinneringen aan zijn wielercarrière. Zo vind je er de fiets terug waarmee hij zijn raid in de achttiende etappe van de Tour 2011 succesvol beëindigde, een shirt van tijdens de Olympische Spelen en zijn overwinningsfiets van Luik-Bastenaken-Luik. Wij wensen Andy alvast veel succes met de nieuwe zaak!