Deel dit artikel:

Andrea Tafi cyclingwear ‘verandert’

Het Italiaanse wielerkledingmerk van ex-prof Andrea Tafi verplaatst het geweer van schouder. Belangrijkste thema in de nieuwe verkoopstrategie is 'CHANGE' - veranderingen om in te spelen op het steeds meer wisselende koopgedrag van de consument.

De collectie, volledig in Italië ontworpen en geproduceerd, is voor 100% in eigen handen. Andrea Tafi cyclingwear kiest resoluut voor een sterk kwalitatief merk met een uniek design dat niet op elke hoek van de straat te vinden is maar wel overal aan dezelfde prijzen. In de rekken van grote ketens wordt het niet te koop aangeboden en ook online internetshops zoals Wiggle, bol.com, … worden gepasseerd. Vanaf 2015 groeit de collectie aan met zonnebrillen, verzorgingsproducten en met een uitgebreide vrouwenlijn.

Binnenkort biedt Andrea Tafi cyclingwear haar collectie aan via een eigen webshop. De klant krijgt een volledig beeld van de collectie en wat in stock voorradig is. Bij een bestelling wordt een dealer naar voorkeur aangevinkt. Je kunt zelf beslissen of je de aankoop thuis geleverd wil hebben of om het af te halen bij een dealer naar voorkeur (preferred dealer).

Belangrijkste schakelfiguur tussen fabrikant en klant wordt deze lokale dealer. Als ‘local hero’ zorgt hij in zijn winkel voor extra beleving, advies en extra service. Met het shop-in-shop concept “Bottega” kan de consument vrijuit kiezen en beslissen.