Deel dit artikel:

André Denys roept op tot hoffelijkheid

De Oost-Vlaamse gouverneur André Denys roept alle wielertoeristen op tot hoffelijkheid tijdens het RVV-weekend. De Wielerbond Vlaanderen vraagt aandacht voor de problematiek van de wielertoeristen in het verkeer.


André Denys is zelf ook vaste klant op de RVV voor wielertoeristen. (foto belga)
Denys deed zijn oproep tijdens de traditionele persconferentie over de provinciale veiligheidsaanpak tijdens het Ronde van Vlaanderen weekend. 

De gouverneur vraagt hoffelijkheid en respect voor elkaar, de andere weggebruikers en de verkeersregels tijdens de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen.

De politie zal zaterdag weer streng controleren op wildplassen.
De organisatie plaatst in ieder geval extra mobiele toiletten. Wie toch nog betrapt wordt, vliegt meteen op de bon.
 
“Ook voor de échte Ronde op zondag is een verscherpte veiligheidsaanpak nodig”, aldus Denys. Aan de supporters wordt gevraagd om risico’s te vermijden en zich hoffelijk te gedragen. Het parket van Oudenaarde zal ook streng optreden tegen de toeschouwers die er een sport van maken om in de Vlaamse Ardennen rond te racen om de renners zoveel mogelijk te zien.

WIELERBOND IN TEGENAANVAL

De Wielerbond Vlaanderen vraagt ondertussen aandacht voor de problematiek van de wielertoeristen in het verkeer en meer bepaald de soms wel zeer slechte staat van de fietspaden. De Oost-Vlaamse afdeling roept de wielertoeristen op in clubuitrusting en met de fiets tegen 9 uur aanwezig te zijn aan de ingang van het CRVV in Oudenaarde.

Hiermee reageert de Wielerbond op de uitlatingen van schepen Peter Browaeys van Oudenaarde. Die had afgelopen weekend in de media uitgehaald naar de “wielerterroristen die zich niet aan de verkeersregels houden.”