Deel dit artikel:

André Denys: ‘Hou het sportief!’

De organisatoren en het Oost-Vlaamse provinciebestuur slaan de handen in elkaar voor een veilige Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen. Gouverneur André Denys roept alvast op tot sportiviteit.


Gouverneur André Denys roept op tot sportiviteit. (foto sport.be tv)


De Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen wordt steeds populairder. Nu zaterdag worden er 20.000 deelnemers verwacht, onder wie ongeveer 5.000 buitenlanders en 30 verschillende nationaliteiten.

Meer deelnemers betekent jammer genoeg ook meer overlast. Er was nood aan concrete afspraken voor meer veiligheid en een propere omgeving en daarom ondertekenden alle Oost-Vlaamse gemeenten die tijdens de Ronde worden aangedaan onder impuls van gouverneur André Denys een convenant.

Er zal dit jaar geverbaliseerd worden door de politie. Overtreders zullen van de organisatie een brief ontvangen en als ze tijdens een volgende editie opnieuw in de fout gaan, kunnen ze uitgesloten worden van een volgende deelname.

Organisator Golazo roept de deelnemers dan ook op om zich te houden aan de wegcode en de bepalingen van het intern reglement. Ook de Wielerbond Vlaanderen ondersteunt deze oproep naar haar leden toe en pleit voor een wielertoerisme met stijl.

Gouverneur André Denys, zelf een fervent wielertoerist, dringt er vooral op aan om sportief te rijden en afval te deponeren op de daartoe bestemde plekken. “We hebben een totaalpakket aan maatregelen uitgewerkt: meer toiletten, afvalcontainers, signaalgevers, stewards en ambulances. Dat moet allemaal ten goede komen aan de wielertoerist!”

Cycling.be in de laatste rechte lijn voor de RVV voor Wielertoeristen


WOENSDAG
: Alles over het parcours en de hellingen

DONDERDAG: De sfeer van de voorbije jaren in woord en beeld

VRIJDAG: De laatste nieuwtjes & tips voor de deelnemers

ZATERDAG: Uitgebreid verslag, foto’s, video