Deel dit artikel:

Alles over de onbekende slotklim in de Tour

De renners in de Ronde van Frankrijk beginnen aan drie dagen klauterwerk in de Pyreneeën. De eerste dag is de zware slotklim naar La Pierre Saint-Martin een onbekende factor. Lees er hier alles over!

Het Tourpeloton heeft nog maar net de eerste woelige week achter de kiezen of daar komt al die eerste bergrit, meteen na de eerste rustdag: 167 km met vertrek in Tarbes en aankomst op de slotklim in La Pierre Saint-Martin. Bovendien is de Pyreneeënklim naar La Pierre Saint-Martin een onbekende in het roadbook van de Tour de France. Daarom zetten we via deze link alle feiten, cijfers en profielen (+ Strava-segment!) even op een rijtje.

Dit had Servais Knaven in de Tourgids van cycling.be magazine (nu in de winkel!) te zeggen over deze eerste bergrit: “De etappe na een rustdag is altijd gevaarlijk. Er zijn renners die zo’n rit minder goed verteren, al gebeurt dat de laatste jaren steeds minder. De begeleiders weten intussen wel wat de renners nodig hebben. Maar de overgang naar de bergen zal toch niet mals zijn. De zware slotklim naar La Pierre Saint-Martin is vrij onbekend terrein. De aanloop is rustig (met drie klimmetjes van vierde categorie, red.), dus ik verwacht een vroege vlucht die vrij makkelijk te controleren is. De kans is groot dat de klassementsrenners zich een eerste keer met elkaar zullen meten en zelfs voor de dagzege zullen strijden.”

Hou cycling.be in de gaten voor meer klimprofielen en vooruitblikken op de bergritten in deze Tour!

Lees het volledige artikel

In het julinummer, nu in de winkel! Of lees het volledige interview nu onmiddellijk digitaal via Blendle. Klik hier, meld je aan via Blendle.